Ως Υποδιευθυντής της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Π. Ναυτικού,

…όταν εκδηλώθηκε το Κίνημα του Ναυτικού στο οποίο ήμουν μυημένος.

Μετά την μετάθεσή μου από Διοικητής ΝΑΣΚΡΗ (ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ) για να φοιτήσω στην Ναυτική Σχολή Πολέμου, ήλθε στην κατοικία μου στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 1972 Υποπλοίαρχος τότε τώρα Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π.Ν ε.α Γ. Δεμέστιχας, από τους πρωτεργάτες και με μύησε για το Κίνημα του Ναυτικού !

Λίγο αργότερα ο συμμαθητής μου από την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τότε Πλωτάρχης Ι, Σταθόπουλος Π.Ν με την Μεταπολίτευση Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης επί Κυβερνήσεως Μητσοτάκη από τους πρωτεργάτες και αυτός με στο Κίνημα του Ναυτικού, με είχε μυήσει και αυτός όπως έχει καταγράψει στην σελίδα 23 του βιβλίου του ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΙΟΣ 1973 – ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Όταν αποφοίτησα από την Ν.Σ.Πολέμου αρχές της άνοιξης του 1973 ” έβαλα ” πάλι το πηλήκιο του Υδρογράφου – Ωκεανογράφου Μηχανικού και τοποθετήθηκα τότε ως Αντιπλοίαρχος , Υποδιευθυντής της Υδρογραφικής Υπηρεσίας την περίοδο 1973 – 1975!

Αμέσως μετά ενώ είχε αρχίσει η Μεταπολίτευση τοποθετήθηκα με το πηλήκιο του Μαχίμου – Επιτελικού, Προϊστάμενος του Θαλάμου Επιχειρήσεων στο ΓΕΝ !!!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *