Ξεκινάει η υποχρεωτική εκπαίδευση στα σχολεία για τα ζώα και το περιβάλλον

22

Ένας από τους μεγάλους στόχους της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας-Π.Φ.Π.Ο., όπως και πρόσφατα σας είχαμε ενημερώσει, ξεκινά από εφέτος να υλοποιείται, μετά χρόνια προσπαθειών και πιέσεων, για την αδήριτη αναγκαιότητα οι μαθητές να αποκτούν μέσα από το σχολείο τους ενσυναίσθηση και έγνοια για το περιβάλλον και τα μη ανθρώπινα πλάσματα του.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας με θεματικές γύρω από όλα τα είδη ζώων και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτά. πχ κλιματική αλλαγή και κτηνοτροφία, αδέσποτα ζώα, γουνοφόρα ζώα, απειλούμενα είδη, ζωολογικοί κήποι κ.α. εγκρίθηκε εξ ολοκλήρου και από το νέο σχολικό έτος θα παρουσιάζεται υποχρεωτικά πια σε 218 σχολεία της χώρας, δημοτικά και γυμνάσια που έχουν επιλεγεί πιλοτικά, μέσω της Πλατφόρμας 21+ Εργαστήρια Δεξιοτήτων, του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα φιλοζωικά προγράμματα θα υποστηρίξει το στέλεχος της Ομάδας Εκπαίδευσης της ΠΦΠΟ Δρ. Χριστίνα Νομικού, διευθύντρια πιλοτικού σχολείου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά, όπως και όλα τα άλλα σπουδαία μέλη της ομάδας, τον Δρ. Σταύρο Καραγεωργάκη και τις φοιτήτριες του, την Σούλα Παπαιωάννου, την Τάνια Τρύπη, την Κατερίνα Θανοπούλου, την Ειρήνη Μακρυδάκη, τον Αρτέμη Σαμοθράκη και φυσικά την Ολγα Λιάρα αρμόδια για θέματα παιδείας και άγριας ζωής στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε,ότι με το βήμα αυτό ξεκινά κάτι πολύ θετικό για την σχέση ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων, βήμα που θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν.  Παράλληλα το ίδιο πρόγραμμα θα παρουσιάζεται εθελοντικά, όπως κάθε χρόνο, από τους εθελοντές συνεργάτες της ΠΦΠΟ στα υπόλοιπα μη πιλοτικά σχολεία.

Previous articleLuis Fonsi “Tanto Para Nada”
Next articleΣτο ΑΒΥΠ Γ. Μαριδάκης ο τότε Σημαιοφόρος Α. Λιονάκης Β.Ν.