Στην αρχή των 9 μποφόρ !

103

Άσκηση Νηρηίς 79. Αντιπλοίαρχος Α. Λιονάκης Π.Ν Κυβερνήτης του Αντιτορπιλικού Κουντουριώτης, φωτογράφησε και θυμάται. Αμέσως μετά την διέλευση του στενού Τήνου – Μυκόνου άρχισαν να αυξάνουν τα Μποφόρια από 8 στα 9!

Αποτέλεσμα, όταν η 1η Μοίρα Αντιτορπιλικών έφθασε στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου, η προγραμματισμένη άσκηση CASEX με το Υποβρύχιο που συμμετείχε εν καταδύσει ήταν αδύνατον να εκτελεσθεί, λόγω των συνεχών αλλαγών πορείας που απαιτούσαν οι επιθέσεις των Αντιτορπιλικών στο Υποβρύχιο.

Ο τότε Αντιπλοίαρχος Λ. Βασιλικόπουλος Π.Ν επανελθών στο Πολεμικό Ναυτικό μετά την μεταπολίτευση προκειμένου να αποκτήσει προσόντα Κυβερνήτη, ύστερα από Κυβερνήτης σε ένα Οχηματαγωγό είχε παραλάβει Κυβερνήτης του Α/Τ Βέλος. Με πήρε στο ραδιοτηλέφωνο και μου είπε “Τάσο βλέπω τα V σου”, εννοώντας λόγω του μεγάλου κυματισμού, τα στηρίγματα των αξόνων των μηχανών σχήματος V που καταλήγουν οι προπέλες!

Κάποια στιγμή σε μία επίθεση στο Υποβρύχιο το πλοίο πήρε μεγάλη κλίση προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να δω τον Διοικητή της ΔΜΑ/1 Πλοίαρχο Σ. Ταπίνη Π.Ν που καθόταν στην δεξιά πολυθρόνα εσωτερικά της γέφυρας, να είναι αρκετά κοντά στο ύψος του κεφαλιού μου! Αμέσως του έκανα νόημα για αποχώρηση, συμφώνησε και έξη Αντιτορπιλικά, πήραν κατάλληλη πορεία με τον καιρό σχεδόν στα πρύμα και προορισμό τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας!

Previous articleΗ ΠΦΠΟ, ο covid19 και τα ζώα εν καιρώ πανδημίας
Next articleΩς Υποδιευθυντής της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Π. Ναυτικού,